Suomen Monikkoperheet ry

Suomen Monikkoperheet ry on vuonna 1995 perustettu järjestö, joka toimii alueellisten monikkoperheyhdistysten valtakunnallisena kattojärjestönä. Monikkoperheellä tarkoitetaan perhettä, johon on syntynyt useampi kuin yksi lapsi kerrallaan eli kaksoset, kolmoset tai neloset. Järjestön kotipaikka on Jyväskylä. Toimintamme päärahoittaja on Veikkaus / Stea (ent. RAY).

Mitä teemme

Tehtävämme on toimia jäsenyhdistystemme, alueellisten monikkoperheyhdistysten katto-organisaationa ja tukea niiden toimintaa. Teemme vaikuttamistyötä monikkoperheiden saamiseksi yhdenvertaiseen asemaan lapsensa yksittäin saaneiden kanssa. Tuotamme ja jaamme tietoa monikkoudesta ja monikkoperheellisyydestä.

Järjestön ajankohtaisia uutisia voit seurata mm. sähköisestä uutiskirjeestämme. Lue lisää toiminnastamme.

Suomen Monikkoperheet ry:n toimintakertomus 2016 (pdf)

Rahoitus

Toimimme pääosin Stean (entinen Raha-automaattiyhdistys) yleisavustuksen ja mahdollisten hankeavustusten turvin. Saamme varoja toimintaan myös mm. muista avustuksista, jäsenmaksuista, lehti-ilmoitusmyynnistä, tuotemyynnistä ja yritysyhteistyöstä.

Katso tästä Monikkoperheet-lehden Mediakortti 2017

Järjestöllä on yhteistyösopimus vakuutusyhtiö Pohjantähden kanssa. Monikkoperheet ja heidän ystävät, kummit ja isovanhemmat voivat ottaa yhteyttä Pohjantähteen ja pyytää vakuutustarjouksen.  Sopimukseen johtavista yhteydenotoista ohjautuu 40 euron tukisumma Suomen Monikkoperheet ry:n toimintaan.

Lue lisää Pohjantähden vakuutuksista tästä.

Strategia

Toimimme vuosikokouksen neljän vuoden välein hyväksymän strategian pohjalta. Tutustu vuosien 2017-2020 strategiaan alla olevasta linkistä.

LUE  Strategia 2017-2020 (29.10.2016 vuosikokouksessa hyväksytty)

Säännöt

Toimintaamme ohjaavat järjestön vahvistetut säännöt. Säännöt on uusittu vuonna 2012. Tutustu sääntöihin alla olevasta linkistä.

LUE JÄRJESTÖN Säännöt (PDF)

Järjestön arvot

Järjestömme toiminnan arvoja ovat OnniPerheissä onnea ja iloa on moninkertaisesti. Perhelähtöisyys –Perheiden tarpeista lähtevä toiminta tarjoaa tukea ja vertaisuutta. Monimuotoisuus – Otamme huomioon perheiden erilaisuuden. Tarjoamme monipuolista toimintaa. Tasapuolisuus – Toimintamme on valtakunnallista ja perheet saavat tukea koko Suomessa. Vaikuttamistyötä tehdään tasapuolisten palveluiden saamiseksi perheille asuinpaikasta riippumatta. Saavutettavuus – Olemme helposti lähestyttävä järjestö. Toimintaan ja vapaaehtoiseksi on helppoa tulla mukaan.

Merkkipäivämuistamiset

Suomen Monikkoperheet ry:n toimintaa voi tukea monin eri tavoin. Otamme vastaan yksityisen henkilön merkkipäivämuistamisia. Otamme vastaan myös testamenttilahjoituksia.

Kannatusjäsen (40 euroa/vuosi) saa Monikkoperheet-lehden vuosikerran ja uutiskirjeen. Jäsenyys on vuosikohtainen. Järjestön toimintaa voi tukea myös ostamalla monikkotuotteita tai -oppaita, tilaamalla Monikkoperheet-lehden tai tarjoamalla omaa asiantuntemustaan järjestön käyttöön.

Suomen Monikkoperheet ry:n kunniakirjakäytäntö.

Muuta tietoa

Hankkeiden loppuraportit:

HYVÄ ALKU 2 -Ohjausvälineitä monikkovauvoja odottaville -hanke (2012-2013) loppuraportti

Hyvä alku monikkovanhemmuuteen-hankkeen 2009-2012 loppuraportti

Monikkoperhevalmennusprojekti, vuosina 2000-2005 loppuraportti