Kohti nuoruusikää-opas

kohti nuoruusikaa kansi

Uusi opas, julkaistu 2.2.2015!
Järjestö julkaisi Kaksosten päivänä uuden oppaan kaksosten, kolmosten ja nelosten vanhemmille. ”Kohti nuoruusikää useamman samanikäisen kanssa”-opas kertoo monikkonuorten irtautumisesta vanhemmistaan ja kaksossisaruksesta/monikkosisaruksistaan.

Opas on suunnattu erityisesti 10-20 -vuotiaiden monikkonuorten ja nuorten aikuisten vanhemmille ja muille tukijoukoille. Opas pyrkii lisäämään aikuisen ymmärrystä kaikkeen siihen muutokseen, jonka keskellä monikkonuoret elävät. Mitä perheessä tapahtuu kun nuori irtautuu sekä vanhemmistaan että kaksossisaruksesta tai monikkosisaruksistaan? Miten vanhempi voi tukea nuoria, jotka kehittyvät eri tahtiin? Millaisia keskinäisiä identiteettityyppejä kaksosilla on? Miten toimia kun arjessa tuntuu olevan liikaa keskinäistä vertailua? Entä jos keskinäinen lojaalisuus hidastaa jatkokoulutukseen hakeutumista?

Opas tarjoaa myös tutkimustietoa sekä itse kaksosten ja monikkovanhempien kokemuksia tästä elämänvaiheesta.

Oppaan tekeminen on ollut mahdollista Raha-automaattiyhdistyksen yleisavustuksen turvin. Opas on maksuton ja se on ladattavissa sähköisesti osoitteessa www.suomenmonikkoperheet.fi

lue opas (pdf)

Share