Kaksosten päivä

 

iloiset_pojat_kaksoset

Suomen Monikkoperheet ry lanseerasi vuonna 2010 valtakunnallisen Kaksosten päivän, jota vietetään
Suomessa aina helmikuun toinen päivä, 2.2.

Kaksosten päivänä halutaan nostaa esiin ajankohtaisia teemoja monikkoperheiden elämään ja monikkouteen liittyen. Vaikka 2.2. päivän nimi on Kaksosten päivä, on se kuitenkin samalla kaikkien monikkoperheiden oma juhlapäivä! Alueelliset monikkoperheyhdistykset ovat aktiivisesti mukana päivän vietossa erilaisten koko perheen tapahtumien muodossa. Kaksosten päivän tapahtumista tiedotetaan internetsivuillamme sekä Facebookissa sivustolla Valtakunnallinen Kaksosten päivä.

 

Lue Kaksosten päivän tiedote, julkaisupäivä 20.1.2017: Tiedote_kaksosten_paiva_2.2.2017_SUOMENMONIKKOPERHEET_(20.1.2017)

 

KAKSOSTEN PÄIVÄ 2.2.2017

Kaksosten päivän 2017 teemana on Sisaruus – elämän mittainen side

kaksosten_paiva_2017_sisaruus_1

Sisarussuhde on elämämme pisin ihmissuhde. Sisarukset ovat läsnä elämässämme parhaillaan syntymästä kuolemaan saakka, pitempään kuin kukaan muu perheenjäsen tai muu ihminen. Monikkosisarusten välinen side on usein tärkeä ja voimallinen.

Kaksosten päivään liittyen Suomen Monikkoperheet ry nostaa esiin monikkoperheen sisarusten suhteeseen liittyviä artikkeleita ja tutkimustuloksia.

Päivän aikana haluamme muistuttaa myös päättäjiä siitä, kuinka tärkeää sisaruus on. Sisarusalennus aamu- ja iltapäivätoiminnan maksuissa sekä kerhomaksuissa on iso helpotus perheille, joissa on useita samaan aikaan syntyneitä lapsia. Sopiva sisarusalennus on vähintään -20 % normaalihintaisesta maksusta.

Kaksosten päivän lähistöllä useimmat alueyhdistykset järjestävät omia perhetapahtumia alueillaan.

 

kaksosten_paiva_2017_sisaruus_2

Mikä kaksosuudessa on parasta? #kaksostenpäivä

Teemapäivään liittyy some-kampanja, jossa pyydämme niin kaksosten vanhempia kuin kaksosia itseään kertomaan, mikä kaksosuudessa on parasta? Vastauksen voi muotoilla joko tekstin tai kuvan muotoon niin Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa kuin muissakin sosiaalisen median välineissä. Hashtagina päivässä toimii #kaksostenpäivä.

Muistathan tykätä ja vierailla myös Facebook-sivulla Valtakunnallinen Kaksosten päivä.

 

 

Alueyhdistyksissä tapahtuu:

Useassa alueyhdistyksessä tapahtuu Kaksosten päivän 2.2.2017 merkeissä. Mitä sinun alueellasi tapahtuu ja milloin?
Katso tapahtumat täältä: Yhdistyksissä tapahtuu kaksostenpäivänä 2017

 

Kaksosten päivän nettiluento

Torstaina 2.2.2017 klo 13.00-13.30 kuullaan myös lastenpsykiatri, kaksosten äiti Janna Rantalan nettiluento:
MIKS TOI SAI ENEMMÄN?! Millintarkkaa sisarusrakkautta.
Luentoa pääset seuraamaan osoitteessa www.perheaikaa.fi.

Janna Rantala luento 2.2.2017

 

ukko_v_vih

Ja muistathan, että 3.3.2017 vietetään Suomen Kolmosperheet ry:n valtakunnallista Kolmosten päivää. Tutustu sivustoon www.kolmosperheet.fi

 

kaksosten_paiva_monikkoperheet

AppleMark

Herkulliset keksit Kaksosten päivään: Katso kaksoskeksien ohje tästä.
Kaksoskeksien resepti on julkaistu vuonna 2013.

 

kaksosten päivä 2016 somekuva

 

Vuoden 2016 Kaksosten päivä

2.2.2016 Kaksosten päivän teema oli monikkoperheyhdistysten tarjoama toiminta ja vertaistuki.
Useissa alueyhdistyksessä juhlittiin päivää monenlaisin koko perheen menoin. Lue tapahtumista tästä.
Lue mediatiedotteemme tästä (pdf), julkaistu 26.1.2016


Vuoden 2015 Kaksosten päivä 

Järjestö julkaisi 2.2.2015 uuden oppaan kaksosten, kolmosten ja nelosten vanhemmille. ”Kohti nuoruusikää useamman samanikäisen kanssa”-opas kertoo monikkonuorten irtautumisesta vanhemmistaan ja kaksossisaruksesta/monikkosisaruksistaan.
Opas on suunnattu erityisesti 10-20 -vuotiaiden monikkonuorten ja nuorten aikuisten vanhemmille ja muille tukijoukoille. Opas pyrkii lisäämään aikuisen ymmärrystä kaikkeen siihen muutokseen, jonka keskellä monikkonuoret elävät. Mitä perheessä tapahtuu kun nuori irtautuu sekä vanhemmistaan että kaksossisaruksesta tai monikkosisaruksistaan? Miten vanhempi voi tukea nuoria, jotka kehittyvät eri tahtiin? Millaisia keskinäisiä identiteettityyppejä kaksosilla on? Miten toimia kun arjessa tuntuu olevan liikaa keskinäistä vertailua? Entä jos keskinäinen lojaalisuus hidastaa jatkokoulutukseen hakeutumista?
Opas tarjoaa myös tutkimustietoa sekä itse kaksosten ja monikkovanhempien kokemuksia tästä elämänvaiheesta.
Oppaan tekeminen on ollut mahdollista Raha-automaattiyhdistyksen yleisavustuksen turvin. Opas on maksuton ja se on ladattavissa sähköisesti osoitteessa www.suomenmonikkoperheet.fi

OPASTA PÄÄSET LUKEMAAN TÄSTÄ LINKISTÄ  (pdf)

kohti nuoruusikaa kansi