Perhelomat

Tuetut monikkoperhelomat yhteistyössä lomajärjestöjen kanssa

Sosiaali- ja terveysministeriö tukee Veikkauksen tuotoilla

Lomajärjestöt (mm. Solaris-Lomat ry, Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry) saavat Stean (entinen Raha-automaattiyhdistyksen) avustusta tuetun lomatoiminnan järjestämiseen. Nämä lomat ovat kaikkien Suomessa asuvien haettavissa.

Lapsiperheille suunnatut tuetut lomat ovat useimmiten viiden vuorokauden mittaisia, ohjelmallisia ja täysihoidon sisältäviä lomajaksoja. Lomasta peritään perheiltä omavastuuosuus, mutta suurin osa kustannuksista katetaan Stean/Veikkauksen avustuksella.

Lomajärjestöt järjestävät osan lomista yhteistyössä eri järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Suomen Monikkoperheet ry on yksi yhteistyökumppaneista. Anomme joka vuosi lomajärjestöiltä monikkoperheiden (kaksos,- kolmos- ja nelosperheet) haettaviksi omia lomajaksoja. Lomien tarkoituksena on, että perheet saisivat irtautumisen arjesta ja tapaisivat lomailun ohella lomaviikollaan myös omatoimisesti toisia monikkoperheitä. Kokemusten vaihto, vertaistuki ja leikkikaverit lapsille ovat hyvää antia lomailun ohessa.

Tietoa hakemisesta

Perhe hakee tuettua lomaa lomatukihakemuksella. Jokaisella lomajärjestöllä on oma hakemuksensa. Suomen Monikkoperheet ry ei tee päätöksiä lomalle pääsevistä perheistä, vaan päätöksen tekee lomajärjestö. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan kahden kalenterivuoden välein. Jos hakijalle myönnetystä edellisestä lomatuesta on alle kaksi (2) täyttä kalenterivuotta, on hakijalla karenssi. Hakemus tulee täyttää perusteellisesti ja huolellisesti, sillä valinta tehdään hakemusten perusteella. Lomatuki myönnetään sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein. Myös vaikea elämäntilanne otetaan huomioon.

Muistathan, että voit hyödyntää myös lomajärjestöjen muut loma-ajankohdat ja ns. yleishaussa olevat lomat. Lisätietoa yleisesti tuetuista lomista ja lomajärjestöistä saat osoitteesta www.lomajarjestot.fi

Monikkoperheiden on hyvä lomaa hakiessaan tarkistaa, että kyseisen perheloman majoitusmuoto esimerkiksi huoneiden koko soveltuu oman perheen tarpeisiin.
Suomen Monikkoperheet ry ei tee päätöstä lomalle valituista perheistä, lomatukipäätöksen tekee sosiaalinen lomajärjestö. Suomen Monikkoperheet ry toimii vain loman varaajana sekä lomasta tiedottajana.

Lomien hakukaavakkeita ja tarkempia tietoja saat suoraan lomajärjestöstä tai Suomen Monikkoperheet ry:n toimistolta sähköpostitse toimisto(at)suomenmonikkoperheet.fi
tai 050 4359 004.

MUISTA JÄTTÄÄ HAKEMUKSESI AJOISSA!
Jokaisella lomajärjestöllä on oma hakemuskaavake. Saman lomajärjestön lomia voit hakea samalla kaavakkeella.

TÄYTÄ LOMAKE HUOLELLISESTI!
Tukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot ja menot, hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki. Kiinnitä huomio myös hakulomakkeen perusteluosan täyttöön. Pyydetyt henkilötiedot tulee täyttää täydellisinä, kaikkien hakemuksessa ilmoitettujen henkilöiden henkilötunnukset tulee ilmoittaa täydellisinä tarkistusosineen (myös lasten sotut kokonaisuudessaan). Puuttellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä.

Haettavana olevat lomat:

Haku 2017 vuoden monikkoperhelomille on päättynyt!

Tutustu lomajärjestöjen muuhun lapsiperhelomatarjontaan, kaikkien lomajärjestöjen yhteydet löydät osoitteessa www.lomajarjestot.fi

Maaseudun Terveys- ja lomahuolto rySolaris-Lomat ryHyvinvointilomat ry

Huom! Tiedustelut perhelomille päässeiden valinnoista ja hakuprosessista suoraan loman järjestävään lomajärjestöön.

Vuoden 2017 kesän tuetut lomat monikkoperheille:

Tarjolla on kaksi lomajaksoa. Haku lomille on päättynyt! Lomajärjestönä toimii Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry.

Katso tästä lomajärjestö, MTLH ry:n ohjeet tuettujen lomien hakemiseen.

MTLH_logo_kapea.indd

9.-14.7.2017

Härmän kylpylä (lomajärjestö Maaseudun Terveys ja lomahuolto ry, www.mtlh.fi).

Haku päättynyt 9.4.2017!

Lue lisää 9.-14.7.2017 lomasta.

 

31.7.-5.8.2017

Hotelli Nuuksio (lomajärjestö Maaseudun Terveys ja lomahuolto ry, www.mtlh.fi).

Haku päättynyt 1.5.2017!

Lue lisää 31.7-5.8.2017 lomasta.

 

 

Share