Leiritoiminta perheitä tukemassa -perheleirihanke on alkanut!

 

 

Leiritoiminta perheitä tukemassa on kuuden järjestön yhteishanke, jossa vuosien 2017-2020 välisenä aikana järjestetään yhdessä 25 perheleiriä tukemaan perheiden hyvinvointia. Hanketta koordinoi Lasten Kesä ry. Hankkeen leirit koostuvat aloitusleireistä sekä teemallisista jatkoleireistä.

Hankkeessa yhdistyy leirielämän ainutlaatuisuus ja arjesta irtautuminen ja perheen tukeminen yhteen uudenlaisella tavalla. Leiriviikonloput mahdollistavat koko perheelle yhteistä aikaa, uusia kokemuksia ja uusia tuttavuuksia.

Leireillä vietetään aikaa yhdessä niin oman perheen, kuin muidenkin perheiden kanssa touhuten perinteisiä leiriasioita. Viikonloppuun mahtuu saunomisen, iltanuotioiden ja ohjelman lisäksi keskusteluja, lepäämistä ja ruokailua. Aikuisille on myös omaa ohjelmaa ja mahdollisuus omatoimiseen liikkumiseen ja jutusteluun, jonka aikana kokeneet leiriohjaajat huolehtivat lapsista.

Leirillä muodostetaan kannustava ilmapiiri, jossa saa jakaa arjen haasteita, puhua mieltä askarruttavista asioista ja saada muilta vertaistukea. Leirien aikana saa myös lisätietoa hankkeen eri yhteistyöjärjestöjen toiminnasta. Aloitusleirien aikana kerätään toiveita ja ideoita tulevien leirien ohjelmaa ajatellen.

Aloitusleiriltä teemaleirille

Perhe saa ja voi osallistua hankkeen aikana usealle eri leirille aloitusleirin käytyään. Aloitusleireillä on tarkoituksena kartoittaa perheiden tilanteita ja toiveita teemallisia jatkoleirejä ajatellen. Aloitusleirien pohjalta rakennetaan hankkeen muita teemaleirejä ja näille leireille perhe voi osallistua omien aikataulujen ja halujen mukaisesti koko hankkeen ajan. Myös eri kumppanuusjärjestöt ovat mukana jatkoleirien ohjelman sisällöissä. Perheitä opastetaan jatkoleireille hakuun starttileirin jälkeen.

 

Nyt on aika hakea starttileireille!

Ensimmäiset aloitusleirit järjestetään Hauhon lomakeskuksella, joka sijaitsee Hämeenlinnassa, noin puolitoista tuntia Helsingistä ja tunti Tampereelta. Leirikeskuksella on sisämajoitus neljän hengen huoneissa (jokaiselle perheelle varataan oma huone, ellette ilmoittautumisen yhteydessä kerro toiveesta toisen perheen kanssa majoittumisesta), yhteiset sisävessat ja runsaasti erilaisia sisä- ja ulkotoimintatiloja.

Leirien lomaohjelma on nähtävissä osoitteessa https://www.lastenkesa.fi/leirien-ohjelma/

Haku alkaa ma 23.10. ja päättyy ti 31.10.

 

Aloitusleirien ajankohdat (hakulomakkeella kysytään valinta, kumpaan leiriin perhe hakee):

17.-19.11.2017

1.-3.12.2017

Leireille voivat hakea mukaan perheet, jotka kokevat, että leiriviikonloppu ja sen osallistava ohjelma tarjoaisi tukea arkeen. Jokaiselle leirille otetaan mukaan 10-20 perhettä, riippuen perheiden koosta.

Leireille haetaan täyttämällä hakemus osoitteessa https://www.lastenkesa.fi/hankeleireille-hakeminen/

Hakemukseen on hyvä avata perheen tilannetta ja tarvetta leirille. Näitä syitä voivat olla niin sosiaaliset, terveydelliset ja taloudelliset syyt.

Täytäthän hakemuksen huolella. Kaikki annetut tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Ilmoittautumisen jälkeen saatte Lasten Kesä ry:ltä vahvistusviestin sähköpostitse. Lasten Kesä Ry lähettää laskut ja leirikirjeen muutama viikko ennen leiriä.

Leirin hinta on 25 euroa/aikuinen, 10 euroa/lapsi. Alle 5-vuotiaat lapset maksutta mukaan. Yhteiskuljetusmahdollisuus Hämeenlinnasta leirikeskukselle, edestakainen hinta 10 euroa/matkustaja. Yhteiskuljetusta koskevat lisätiedustelut kartoitetaan hakulomakkeen lopussa.

 

Tutustu hankkeeseen lisää osoitteessa https://www.lastenkesa.fi/perheleiri-hanke/

 

Leirillä tavataan!

 

Lisätietoa leireistä ja tiedustelut hakuun liittyen:

Kaisa Kyrö
Hankekoordinaattori
kaisa.kyro@lastenkesa.fi
0505016636

 

Mukana hankkeessa:

Lasten kesä ry

Pienperheyhdistys ry

Suomen Monikkoperheet ry

Parasta Lapsille ry

Parisuhdekeskus Kataja

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

 

Share