Millaista on olla kaksonen?

 

Mielestäni kaksosena oleminen on ihan kivaa, koska onhan kaksonen paljon muutakin kuin pelkkä kaksosveli. Kaksonen on mm. lukukaveri, riehumiskaveri, opiskelukaveri jne. Kaksonen on myös ulkoilukaveri ja luotettava tyyppi. Tosin, kaksosen kanssa joutuu jakamaan melkein kaiken, mikä on usein hieman tylsää (esim. karkkipussin). Tosin, tuohan kaksosena olo hieman vastuutakin, esim. kaksosveljen auttaminen, hänen puolustamisensa riitatilanteissa jne.

Joskus kaksoset saattavat olla luonteeltaan lähes samanlaiset, joskus hyvin erilaiset. Esim. toinen tykkää kissoista, toinen koirista jne. Kaksoset voivat myös pitää eri asioista ja heillä voi olla eri harrastuksia. Esim. toinen on hirmuinen penkkiurheilija ja toinen videopelifani ja toinen soittaa viulua ja toinen pianoa. Kaksoselle voi myös kertoa, jos jokin asia huolestuttaa.

Asia, josta kaksoset usein taistelevat, on kaukosäädin, ja taistelun voittaja saa yleensä laajat oikeudet television hallintaan, joka voi olla hävinneelle osapuolelle harmeja ja joskus uuden riidan aiheuttava asia tai raivopuuskan syntyminen, joka voi johtaa aamulla aikaisin ongelmiin vanhempien kanssa.

 

Onni Pänkäläinen 11v

Kirjoittaja on kaksonen.

 

Kirjoitus on julkaistu Monikkoperheet-lehdessä 4/2017.

Share