Monikkoperhevalmennus antoi luvan hymyyn ja onneen

Elettiin vuotta 2009, soitin sen tärkeän puhelun: ”Hei, meille on tulossa kolmoset! Saadaanko tulla monikkovalmennukseen?” ja vastaus oli: ”Onneksi olkoon ja tervetuloa!”. Monikkovalmentaja jolle soitin, oli ensimmäinen perheen ulkopuolinen, joka onnitteli asiasta, tähän mennessä olin kuullut vain kommentteja ”Otan osaa”, ”Ette te voi mitenkään selvitä kolmen vauvan kanssa”.

Saavuin mieheni kanssa ensimmäiseen valmennukseen jäätävän ison vatsan kanssa, vaikka viikkoja oli vasta kasassa 15. Jokainen valmentaja toivotti lämpimästi tervetuloa ja sydämelliset onnittelut! Nämä hetket tulen muistamaan aina. Jokainen valmentaja kertoi oman tarinansa raskausajasta synnytykseen ja vauva-arjen ihanuuteen. Jokaisen tarina oli aivan erilainen, mikä auttoi itseä selventämään tulevaa ja samalla sain kullanarvoisia vinkkejä heiltä.

Valmennuksessa saatiin paljon hyödyllistä tietoa raskauteen, edessä olevaan vuodelepoon, kohdallani tulevaan sektioon, monikkovanhemmuuteen, vauvojen hoitoon sekä parisuhteeseen. Paljon ammensimme näitä tietoja vauva-aikana.

Paras valmennuskerta oli se, kun sinne saapui myös yksi kolmosten äiti. Katsoin häntä taukoamatta, hän hymyili, hän näytti onnelliselta ja hyvinvoivalta, silloin tiesin, että ulkopuolisten ennakkoluuloista huolimatta minä voin myös hymyillä ja olla onnellinen, vaikka minulla tulee olemaan monta huutavaa suuta yhtä aikaa. Valmennuksista sai hyvin tietoa siitä, mitä tavaroita on hyvä hankkia, että arki monen vauvan kanssa sujuu. Kysyin toiselta kolmosten äidiltä: ”Riittäähän 8 tuttipulloa?”. Hän nauraen vastasi: ”Ei, osta ainakin 30.” Lopulta meillä oli 40 tuttipulloa, joista yksikään ei ollut liikaa.

Valmennuksissa sain myös solmittua elintärkeitä kaveruussuhteita. Heiltä voin aina kysyä, jos jokin askarruttaa. Se vertaistuki, jonka sain valmennuksista, on auttanut kovasti näiden vuosien aikana, jotka olen saanut olla monikkoäiti. Kyllä edelleen paukuttelen henkseleitä, ei kolmosia jokaiselle anneta, eivätkä kaikki saa kokea sitä monikkoäitiyden ihanuutta, niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä.

 

Maria Rinne
kolmosten äiti

Monikkoperhevalmennuksia järjestetään noin kuudellatoista paikkakunnalla Suomessa. Valmennuksissa kuulet tietoa monikko-odotuksesta ja synnytyksestä sekä saat tärkeitä vinkkejä ja vertaistukea monikkoarkeen. Valmennusta järjestävät monikkoperheyhdistykset yhteistyössä neuvoloiden ja sairaaloiden kanssa. Jos olet kiinnostunut osallistumaan monikkoperhevalmennukseen, ota yhteyttä sinua lähimpään yhdistykseen.

Share