Suomen Monikkoperheet ry

Suomen Monikkoperheet ry on vuonna 1995 perustettu järjestö, joka toimii alueellisten monikkoperheyhdistysten valtakunnallisena kattojärjestönä. Monikkoperheellä tarkoitetaan perhettä, johon on syntynyt useampi kuin yksi lapsi kerrallaan eli kaksoset, kolmoset tai neloset. Järjestön kotipaikka on Jyväskylä. Toimintamme päärahoittaja on Veikkaus / Stea.

Mitä teemme

Tehtävämme on toimia jäsenyhdistystemme, alueellisten monikkoperheyhdistysten katto-organisaationa ja tukea niiden toimintaa. Teemme vaikuttamistyötä monikkoperheiden saamiseksi yhdenvertaiseen asemaan lapsensa yksittäin saaneiden kanssa. Tuotamme ja jaamme tietoa monikkoudesta ja monikkoperheellisyydestä.

Järjestön ajankohtaisia uutisia voit seurata mm. sähköisestä uutiskirjeestämme. Mediatiedotteet löydät STT-uutishuoneestamme. Lue lisää toiminnastamme.

Suomen Monikkoperheet ry:n toimintakertomukset:

Tietosuojaseloste

Lue Tietosuojaseloste_SuomenMonikkoperheetry

Rahoitus

Toimimme pääosin Stean yleisavustuksen ja mahdollisten hankeavustusten turvin. Saamme varoja toimintaan myös mm. muista avustuksista, jäsenmaksuista, lehti-ilmoitusmyynnistä, tuotemyynnistä ja yritysyhteistyöstä.

Katso tästä Monikkoperheet-lehden Mediakortti 2020

Strategia ja säännöt

Toimimme vuosikokouksen neljän vuoden välein hyväksymän strategian pohjalta. Tutustu vuosien 2017-2020 strategiaan.

Toimintaamme ohjaavat myös Patentti- ja rekisterihallituksen/Yhdistysrekisterin vahvistamat järjestön säännöt.

Järjestön arvot

Järjestömme toiminnan arvoja ovat OnniPerheissä onnea ja iloa on moninkertaisesti. Perhelähtöisyys –Perheiden tarpeista lähtevä toiminta tarjoaa tukea ja vertaisuutta. Monimuotoisuus – Otamme huomioon perheiden erilaisuuden. Tarjoamme monipuolista toimintaa. Tasapuolisuus – Toimintamme on valtakunnallista ja perheet saavat tukea koko Suomessa. Vaikuttamistyötä tehdään tasapuolisten palveluiden saamiseksi perheille asuinpaikasta riippumatta. Saavutettavuus – Olemme helposti lähestyttävä järjestö. Toimintaan ja vapaaehtoiseksi on helppoa tulla mukaan.

Merkkipäivämuistamiset, Kannatusjäsenyys

Suomen Monikkoperheet ry:n toimintaa voi tukea monin eri tavoin. Otamme vastaan yksityisen henkilön merkkipäivämuistamisia. Otamme vastaan myös testamenttilahjoituksia.

Kannatusjäsen (40 euroa/vuosi) saa Monikkoperheet-lehden vuosikerran, valtakunnallisen jäsenkortin sekä uutiskirjeen. Jäsenyys on vuosikohtainen. Ota yhteys toimistollemme.  Järjestön toimintaa voi tukea myös ostamalla monikkotuotteita tai -oppaita, tilaamalla Monikkoperheet-lehden tai tarjoamalla omaa asiantuntemustaan järjestön käyttöön.

Kunniakirjat

Suomen Monikkoperheet ry:n hallitus myöntää kunniakirjoja järjestön ja sen tavoitteiden hyväksi ansiokkaasti toimineille vapaaehtois-, luottamus- ja toimihenkilöille. Kunniakirjan luovuttamisella kiitetään niitä, joiden työpanos on tukenut järjestön toimintaa useita vuosia. Kunniakirjoilla huomioidaan ensisijaisesti toiminnassa olevia tai äskettäin poisjääneitä, ensisijaisesti jäseniä.

Lue lisää: Suomen Monikkoperheet ry:n kunniakirjakäytäntö.

Muuta tietoa

Hankkeiden loppuraportit:

HYVÄ ALKU 2 -Ohjausvälineitä monikkovauvoja odottaville -hanke (2012-2013) loppuraportti

Hyvä alku monikkovanhemmuuteen-hankkeen 2009-2012 loppuraportti

Monikkoperhevalmennusprojekti, vuosina 2000-2005 loppuraportti