Toiminta

Suomen Monikkoperheet ry tarjoaa perheille tietoa monikkoudesta, tukee alueyhdistyksiä ja vaikuttaa monikkoperheille tärkeisiin asioihin.


Kattojärjestön toiminta

Suomen Monikkoperheet ry on kaksosten, kolmosten ja nelosten perheiden valtakunnallinen järjestö. Se on kattojärjestö alueellisille monikkoperheyhdistyksille. Monikkoperhe liittyy jäseneksi oman alueensa monikkoperheyhdistykseen.

Suomen Monikkoperheet ry tuottaa tietoa monikkoperheistä. Tätä tietoa löytyy internetsivustolta tai tilaamalla oppaita järjestön toimistolta. Teemme valtakunnallista vaikuttamistyötä ja koordinoimme paikallista vaikuttamistyötä, jotta monikkoperheille tärkeät asiat menevät eteenpäin. Tätä työtä teemme mielellämme myös uusien vapaaehtoisten, ammattilaisten, päättäjien ja muiden toimijoiden kanssa. Autamme yhdistyksiä järjestämään omalla alueellaan kiinnostavaa toimintaa monikkoperheille. Järjestö edustaa Suomen monikkoperheitä kansainvälisissä yhteyksissä.

Tule mukaan

Suomen Monikkoperheet ry ja monikkoperheyhdistykset ovat perheitä ja heidän tukijoitaan varten. Hyödynnä toiminta tilaamalla Monikkoperheet-lehti tai tieto-oppaita, kysymällä neuvoa, kertomalla meille havaitsemistasi monikkoperhe-epäkohdista, osallistumalla tapahtumiin, tulemalla mukaan vapaaehtoiseksi (runsaasti erilaisia tehtäviä Suomen Monikkoperheet ry:ssä ja alueyhdistyksissä) tai hakemalla tuetulle monikkoperheen perhelomalle. Toimimme myös vuosina 2017-2020 Lasten kesä ry:n Leiritoiminta perheitä tukemassa -hankkeessa, joka mahdollistaa viikonloppuleirejä perheille.

 

 

Vapaaehtoiseksi

Kiinnostaako sinua yhdistystoiminta? Suomen Monikkoperheet ry:ssä ja alueellisissa monikkoperheyhdistyksissä toimii kymmeniä vapaaehtoisia ympäri Suomea. Tule mukaan! Lue lisää alla olevasta linkistä.

Vapaaehtoiseksi 


Vaikuttamistoiminta

Suomen Monikkoperheet ry edustaa suomalaisia monikkoperheitä suhteessa viranomaisiin ja päättäjiin. Olemme tunnustettu yhteistyökumppani, joka tuo esiin monikkoperheiden tarpeita mm. antamalla lausuntoja ja toimimalla erilaisissa verkostoissa. Kuulumme Monimuotoiset perheet-verkostoon.

Mukana vaikuttamassa


Alueelliset yhdistykset


Muu toiminta

Perhelomat

Suomen Monikkoperheet ry anoo joka vuosi lomajärjestöiltä perheiden haettaviksi tuettuja perhelomia. Lomaviikolla tavataan omatoimisesti toisia monikkoperheitä, vaihdetaan kokemuksia, saadaan vertaistukea ja irroittaudutaan arjesta.

Katso lisää

Kaksosten päivä

Valtakunnallista Kaksosten päivää vietetään joka vuosi helmikuun toinen päivä, 2.2.

Katso lisää

Vapaaehtoiseksi_nettikuva

Vapaaehtoiseksi

Kiinnostaako sinua yhdistystoiminta? Suomen Monikkoperheissä ja monikkoperheyhdistyksissä toimii kymmeniä vapaaehtoisia ympäri Suomea. Tule mukaan!

Katso lisää

Jäseneksi kannattaa liittyä nyt!

Vertaistukea, tapahtumia, toimintaa, tiedotusta ja jäsenetuja!