Monikkoperhevalmennus

Onko perheeseesi tulossa kaksoset tai kolmoset? Onneksi olkoon! Vuosittain kaksoset syntyy Suomessa noin 800 perheeseen ja kolmoset 5-10 perheeseen, joten sinulla on käynyt harvinaislaatuinen onni! Suosittelemme osallistumaan alueelliseen monikkoperhevalmennukseen, jota järjestetään eri puolilla Suomea.


Mitä on monikkoperhevalmennus?

Monikkoperhevalmennuksessa käydään läpi monikkoraskauden ja -synnytyksen erityispiirteitä, puhutaan imetyksestä, monikkoarjesta sekä vanhempien jaksamisesta.

Kesto

Valmennus on 1-4 kerran pituinen ja on toivottavaa, että perheen molemmat vanhemmat osallistuvat valmennukseen.

Missä valmennuksia on?

Valmennusta järjestävät yhteistyössä monikkoperheyhdistykset, sairaalat ja neuvolat. Valmennuksen sisältö ja toteutus vaihtelevat jonkin verran alueellisesti.

Kuinka pääsen mukaan?

Löydät lisätietoa tulevista valmennuksista alueellisten yhdistysten sivuilta. Katso lähin monikkoperhevalmennuksia järjestävä yhdistys viereiseltä kartalta →

Valtakunnallinen etämonikkoperhevalmennus, marras-joulukuussa 2020

Odotatko kaksosia tai kolmosia? Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua Zoom-yhteydellä toteutettavaan maksuttomaan monikkoperhevalmennukseen.
Valmennus alkaa 24.11.2020. Ilmoittautumiset 23.11. mennessä. Lue lisää etämonikkoperhevalmennuksesta tästä linkistä.

.

Training in English

Are you expecting twins or triplets? Congratulations! Join our online course here: https://www.hyvakysymys.fi/kurssi/a-good-start-to-parenting-multiples-online-course-for-parents-expecting-twins-or-triplets/


Lisätietoa odottajalle


Hyvä alku monikkovanhemmuuteen – ensitietovideo (38min)

Video sisältää perustietoa monikkoraskaudesta, -synnytyksestä ja arjesta kaksosten kanssa. Mukana myös kokemuksia vanhemmuudesta ja arjesta perheiden itsensä kertomana.

Seuraamme Emmin ja Jarmon odotusaikaa, lasten syntymää ja perheen alkutaipaletta vauvojen kanssa. Pääsemme myös kurkistamaan Maijun ja Thomasin arkeen perheessä, jossa on yksivuotiaat kaksoset.

Videon tarkoitus on toimia perhevalmennukseen osallistuvien ja muiden odottajien tukimateriaalina tai jo vauvansa saaneiden vanhempien monikkovanhemmuuteen kasvun tukena ja voimaannuttajana. Videota voidaan hyödyntää myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle opiskelevien opetus- ja ohjausmateriaalina.

Tervetuloa mukaan elämän makuiselle matkalle monikkovanhemmuuteen!

 

Löydä lähin yhdistys

Katso kartalta lähin monikkoperhevalmennusta järjestävä yhdistys.


Ammattihenkilöstölle ja vertaisohjaajalle

Opastatko työssäsi nykyisiä tai tulevia monikkovanhempia? Opetatko tulevia sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia? Tai toimitko monikkoperhevalmennuksen vertaisohjaajana? Olemme koonneet käyttöösi materiaalia juuri sinua varten.

Valmentajan huoneentaulu

Monikkoperhevalmentajan huoneentaulu. Olemme yhdessä valmentajien kanssa koonneet hyvän valmentajan ohjeistuksen.    

Tulostettavat aineistot

MONIKKOPERHEVALMENNUKSISSA JAETTAVAA MATERIAALIA Näitä tietolehtisiä voidaan jakaa monikkoperhevalmennukseen osallistuville. Alla olevaan materiaaliin voi perhe tutustua myös itse. Liite 1: Monikkolasten synnytykseen valmistautuminen (pdf) Liite 2: Isä tai muu tukihenkilö synnytyksessä mukana (pdf) Liite 3: Äidin toipuminen synnytyksestä (pdf) Liite 4: Vastasyntyneiden monikkolasten hoito (pdf) Liite 5: Monikkolasten imetys (pdf) Liite 6: Kasvavat lapset ja…

Valmennusdiat

DIASARJAT VALMENNUKSEN ERI OSIOIHIN Diasarja 1. Monikkoraskaus ja synnytys (PDF suomi)  se_diasarja1 (1) (PDF svenska) en_diasarja1 (PDF English) Diasarja 2. Voimavarainen monikkovanhemmuus (PDF) se_diasarja2 (PDF svenska) en_diasarja2 (PDF English) Diasarja 3. Arki monikkoperheissä (PDF) se_diasarja3 (PDF svenska) en_diasarja3 (PDF English) Diasarja 4. Monikkolasten imetys (PDF) se_diasarja4 (PDF svenska) en_diasarja4 (PDF English)

Vertaisohjaajan opas

  Vertaisohjaajan opas monikkoperhevalmennukseen LUE OPAS (PDF)