Perhelomat

Tuetut monikkoperhelomat yhteistyössä lomajärjestöjen kanssa

Lomajärjestöt (mm. Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry, Hyvinvointilomat ry) saavat Veikkauksen tuotoista avustusta tuetun lomatoiminnan järjestämiseen. Nämä lomat ovat kaikkien Suomessa asuvien haettavissa.

Lapsiperheille suunnatut tuetut lomat ovat useimmiten viiden vuorokauden mittaisia, ohjelmallisia ja täysihoidon sisältäviä lomajaksoja. Lomasta peritään perheiltä omavastuuosuus, mutta suurin osa kustannuksista katetaan Veikkauksen avustuksella.

Lomajärjestöt järjestävät osan lomista yhteistyössä eri järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Suomen Monikkoperheet ry on yksi yhteistyökumppaneista. Anomme joka vuosi lomajärjestöiltä monikkoperheiden (kaksos,- kolmos- ja nelosperheet) haettaviksi omia lomajaksoja. Lomien tarkoituksena on, että perheet saisivat irtautumisen arjesta ja tapaisivat lomailun ohella lomaviikollaan myös omatoimisesti toisia monikkoperheitä. Kokemusten vaihto, vertaistuki ja leikkikaverit lapsille ovat hyvää antia lomailun ohessa.

Tietoa hakemisesta

Perhe hakee tuettua lomaa lomahakemuksella. Jokaisella lomajärjestöllä on oma hakemuksensa. Suomen Monikkoperheet ry ei tee päätöksiä lomalle pääsevistä perheistä, vaan päätöksen tekee lomajärjestö. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi (Jos olet saanut loman vuonna 2018, voit seuraavan kerran hakea lomaa vuonna 2020). Hakemus tulee täyttää perusteellisesti ja huolellisesti, sillä valinta tehdään hakemusten perusteella. Lomatuki myönnetään sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein. Yleisesti lomajärjestöt huomioivat valinnassa mm. työttömyyden, yksinhuoltajuuden, perhetilanteen, sairaudet, pienituloisuuden, velat, vaikean elämäntilanteen jne.

Muistathan, että voit hyödyntää myös lomajärjestöjen muut loma-ajankohdat ja ns. yleishaussa olevat lomat, mikäli monikkoperhelomien ajankohdat eivät teidän perheellenne sovi, tai teille ei myönnetty monikkoperhelomaa. Lisätietoa yleisesti tuetuista lomista ja lomajärjestöistä saat osoitteesta www.lomajarjestot.fi

TAI Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ryHyvinvointilomat ry

Monikkoperheiden on hyvä lomaa hakiessaan tarkistaa, että kyseisen perheloman majoitusmuoto esimerkiksi huoneiden koko soveltuu oman perheen tarpeisiin. Isojen perheiden tarpeet on yleisesti ottaen huomioitu erillisillä monikkoperhelomajaksoilla. Muutoin lapsiperheiden lomille haettaessa esimerkiksi urheiluopistot, Lomakeskus Huhmari, Kuopion kylpylähotelli Rauhalahti, Saarijärven kylpylähotelli Summassaari, Ikaalisten kylpylä, Härmän kylpylä tarjoavat perhehuoneita tmv.

Suomen Monikkoperheet ry ei tee päätöstä lomalle valituista perheistä, lomatukipäätöksen tekee sosiaalinen lomajärjestö. Suomen Monikkoperheet ry toimii vain loman varaajana sekä lomasta tiedottajana.

Tarkempia tietoja lomista saat ensisijaisesti suoraan lomajärjestöstä. Voit myös tiedustella lomiin liittyviä asioita Suomen Monikkoperheet ry:n toimistolta sähköpostitse toimisto(at)suomenmonikkoperheet.fi tai 050 4359 004.

MUISTA JÄTTÄÄ HAKEMUKSESI AJOISSA!
Jokaisella lomajärjestöllä on oma hakemuskaavake. Saman lomajärjestön lomia voit hakea samalla kaavakkeella. Lomajärjestöt toivovat ensisijaisesti sähköisen lomahakemuksen käyttöä.

TÄYTÄ LOMAKE HUOLELLISESTI!
Tukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot ja menot, hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki. Kiinnitä huomio myös hakulomakkeen perusteluosan täyttöön. Pyydetyt henkilötiedot tulee täyttää täydellisinä, kaikkien hakemuksessa ilmoitettujen henkilöiden henkilötunnukset tulee ilmoittaa täydellisinä tarkistusosineen (myös lasten sotut kokonaisuudessaan). Puuttellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä.

Huom! Tiedustelut perhelomille päässeiden valinnoista ja hakuprosessista suoraan loman järjestävään lomajärjestöön.

Lomien järjestäjinä toimivat Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry (3 lomajaksoa) sekä Hyvinvointilomat ry (1 lomajakso).

Leiritoiminta perheitä tukemassa -hanke

Tutustu myös Leiritoiminta perheitä tukemassa -hankkeeseen, jossa Suomen Monikkoperheet ry on mukana.
Hankkeessa järjestetään vuosien 2017-2020 välisenä aikana noin 25 viikonloppuleiriä tukemaan perheiden hyvinvointia.
Hanketta koordinoi Lasten Kesä ry. Hankkeen leirit koostuvat aloitusleireistä sekä teemallisista jatkoleireistä.

Kesän 2020 tuetut perhelomat:

Tiedustelut perhelomille päässeiden valinnoista ja hakuprosessista suoraan loman järjestävään lomajärjestöön (Mtlh ry tai Hyvinvointilomat ry).

HUOM! Sosiaaliset lomajärjestöt ovat tiedottaneet, että tuettuja lomia ei järjestetä kesäkuun aikana ennen 28.6.2020. Päätös on lomajärjestöjen yhteinen ja se perustuu tämänhetkiseen tietoon koronaepidemian etenemisestä. Lomajärjestöt seuraavat tarkkaan tilannetta ja päivittyviä viranomaisohjeita. Ihmisten terveys ja turvallisuus ovat etusijalla sosiaalisessa lomatoiminnassa. Tämän päivän tieto on, että loppuvuoden tuetut lomat heinäkuusta 2020 alkaen järjestetään suunnitellusti. On kuitenkin otettava huomioon, että vuoden 2020 lomien järjestämiseen voi edelleen tulla muutoksia.

Katso tästä lomajärjestö MTLH ry:n ohjeet tuettujen lomien hakemiseen.

28.6.-3.7.2020, ajankohta siirtynyt (aiempi 27.6.-2.7.)

Kuortaneen Urheiluopisto (Kuortane) HAKU PÄÄTTYNYT.
Lomalle otetaan 10 monikkoperhettä.

Lue lisää Kuortaneen urheiluopiston 27.6.-2.7.2020 lomasta (pdf).

12.-17.7.2020, peruttu!

Rokua Healt&Spa (Pohjois-Suomi)

TÄLLE LOMAJAKSOLLE HAKU PERUTTU! Lomapaikka on kokonaan suljettu koronaepidemia vuoksi 1.4.-31.7.2020

20.-25.7.2020

Kuntoutumiskeskus Apila Oy (Kangasala), HAKU PÄÄTTYNYT.
Lomalle otetaan 10 monikkoperhettä.

Lue lisää Kuntoutumiskeskus Apilan 20.-25.7.2020 lomasta Kangasalalla (pdf).

Katso tästä lomajärjestö Hyvinvointilomat ry:n ohjeet tuettujen lomien hakemiseen.

27.7.-1.8.2020

Härmän Kuntokeskus (Ylihärmä). HAKU PÄÄTTYNYT.
Lomalle otetaan 9 monikkoperhettä.

Lue lisää Härmän Kuntokeskuksen 27.7.-1.8.2020 lomasta (pdf).

Share