Perhelomat

Tuetut monikkoperhelomat yhteistyössä lomajärjestöjen kanssa

Lomajärjestöt (mm. Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry, Hyvinvointilomat ry) järjestävät tuettua lomatoimintaa. Nämä lomat ovat kaikkien Suomessa asuvien haettavissa.

Lapsiperheille suunnatut tuetut lomat ovat useimmiten viiden vuorokauden mittaisia, ohjelmallisia ja täysihoidon sisältäviä lomajaksoja. Lomasta peritään perheiltä omavastuuosuus.

Lomajärjestöt järjestävät osan lomista yhteistyössä eri järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Suomen Monikkoperheet ry on yksi yhteistyökumppaneista. Anomme joka vuosi lomajärjestöiltä monikkoperheiden (kaksos,- kolmos- ja nelosperheet) haettaviksi omia lomajaksoja. Lomien tarkoituksena on, että perheet saisivat irtautumisen arjesta ja tapaisivat lomailun ohella lomaviikollaan myös omatoimisesti toisia monikkoperheitä. Kokemusten vaihto, vertaistuki ja leikkikaverit lapsille ovat hyvää antia lomailun ohessa.

Tietoa hakemisesta

Perhe hakee tuettua lomaa lomajärjestöjen sähköisen lomahaun kautta. Suomen Monikkoperheet ry ei tee päätöksiä lomalle pääsevistä perheistä, vaan päätöksen tekee lomajärjestö. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi (Jos olet saanut loman vuonna 2019, voit seuraavan kerran hakea lomaa vuonna 2021). Hakemus tulee täyttää perusteellisesti ja huolellisesti, sillä valinta tehdään hakemusten perusteella. Lomatuki myönnetään sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein. Yleisesti lomajärjestöt huomioivat valinnassa mm. työttömyyden, yksinhuoltajuuden, perhetilanteen, sairaudet, pienituloisuuden, velat, vaikean elämäntilanteen jne.

Muistathan, että voit hyödyntää myös lomajärjestöjen muut loma-ajankohdat ja ns. yleishaussa olevat lomat, mikäli monikkoperhelomien ajankohdat eivät teidän perheellenne sovi, tai teille ei myönnetty monikkoperhelomaa. Lisätietoa yleisesti tuetuista lomista ja lomajärjestöistä saat osoitteesta www.lomajarjestot.fi

TAI Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ryHyvinvointilomat ry

Monikkoperheiden on hyvä lomaa hakiessaan tarkistaa, että kyseisen perheloman majoitusmuoto esimerkiksi huoneiden koko soveltuu oman perheen tarpeisiin. Isojen perheiden tarpeet on yleisesti ottaen huomioitu erillisillä monikkoperhelomajaksoilla (perhehuoneet).

Suomen Monikkoperheet ry ei tee päätöstä lomalle valituista perheistä, lomatukipäätöksen tekee sosiaalinen lomajärjestö. Suomen Monikkoperheet ry toimii vain loman varaajana sekä lomasta tiedottajana.

Tarkempia tietoja lomista saat ensisijaisesti suoraan lomajärjestöstä. Voit myös tiedustella lomiin liittyviä asioita Suomen Monikkoperheet ry:n toimistolta sähköpostitse toimisto(at)suomenmonikkoperheet.fi tai 050 4359 004. Lomalle päässeiden valinnoista tiedustelut tulee osoittaa suoraan lomajärjestöön.

MUISTA JÄTTÄÄ HAKEMUKSESI AJOISSA!
Jokaisella lomajärjestöllä on oma sähköinen hakemuslinkki. Saman lomajärjestön lomia voit hakea samalla hakemuksella.

TÄYTÄ LOMAKE HUOLELLISESTI!
Tukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot ja menot, hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki. Kiinnitä huomio myös hakulomakkeen perusteluosan täyttöön. Pyydetyt henkilötiedot tulee täyttää täydellisinä, kaikkien hakemuksessa ilmoitettujen henkilöiden henkilötunnukset tulee ilmoittaa täydellisinä tarkistusosineen (myös lasten sotut kokonaisuudessaan). Puuttellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä.

Huom! Tiedustelut perhelomille päässeiden valinnoista ja hakuprosessista suoraan loman järjestävään lomajärjestöön.

Lomien järjestäjinä toimivat Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry (4 lomajaksoa) sekä Hyvinvointilomat ry (1 lomajakso).

VUODELLE 2020 EI OLE ENÄÄ MONIKKOPERHELOMIA HAETTAVANA.

Vuoden 2021 tuetut perhelomat:

Tiedustelut perhelomille päässeiden valinnoista ja hakuprosessista suoraan loman järjestävään lomajärjestöön (Mtlh ry tai Hyvinvointilomat ry).

Katso tästä lomajärjestö MTLH ry:n ohjeet tuettujen lomien hakemiseen.

Talviloma 2021

28.2.-5.3.2021, Kuortaneen urheiluopisto

Voimaa vertaisuudesta -loma lapsiperheille, Kuortaneen urheiluopisto.
Sähköiseen lomahakuun tästä linkistä. Haku päättyy 28.11.2020.

Lomalle otetaan 10 perhettä.

Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajan ohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Perhelomilla 1-3-vuotiaiden lastenhoito (4x2h).

Loman omavastuuosuus on 20€/vrk (100€ 5 vrk) aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä. Alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta.

Kesälomat 2021

Lomaan sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala), majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajan ohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Perhelomilla 1-3-vuotiaiden lastenhoito (4x2h). Lomille otetaan 10 perhettä. Lomien haku päättyy kolme kuukautta ennen loman alkamispäivää. Loman omavastuuosuus on 20€/vrk (100€ 5 vrk) aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä. Alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta.

27.6.-2.7.2021, Nuorisokeskus Piispala (Kannonkoski)

Voimaa vertaisuudesta -lomat lapsiperheille, Piispala
Haku päättyy 27.3.2021. Hakulinkki tässä.

11.-16.7.2021, Tanhuvaaran urheiluopisto (Savonlinna)

Voimaa vertaisuudesta -lomat lapsiperheille, Tanhuvaara
Haku päättyy 11.4.2021. Hakulinkki tässä. HUOM! Tälle lomalle ensisijaisesti haku monikkoperheyksinhuoltajille.

25.-30.7.2021, Rokua Health & Spa (Rokua, Pohjois-Suomi)

Voimaa vertaisuudesta -lomat lapsiperheille, Rokua 
Haku päättyy 25.4.2021. Hakulinkki tässä.

.

Katso tästä lomajärjestö Hyvinvointilomat ry:n ohjeet tuettujen lomien hakemiseen.

5.-10.7.2021, Liikuntakeskus Pajulahti (Nastola)

Hakuaika 1.2.2021-31.3.2021. Hakulinkki tulossa.

Viiden vuorokauden loma, johon sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala), majoitus perhehuoneissa, yhteistä ohjattua ohjelmaa kaksi kertaa päivässä, paitsi tulo- ja lähtöpäivänä, ryhmämuotoista lastenhoitoa 2 x 2h /lomajakso 3-6-vuotiaille lapsille. Lomalle otetaan noin 9 perhettä. Loman omavastuuosuus on 20€/vrk eli yhteensä 100€ / hlö.

.

Leiritoiminta perheitä tukemassa -hanke

Tutustu myös Leiritoiminta perheitä tukemassa -hankkeeseen, jossa Suomen Monikkoperheet ry on mukana.
Hankkeessa järjestetään vuosien 2017- kevät 2021 välisenä aikana viikonloppuleirejä tukemaan perheiden hyvinvointia.
Hanketta koordinoi Lasten Kesä ry. Hankkeen leirit koostuvat aloitusleireistä sekä teemallisista jatkoleireistä.

.

Share