Vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoiseksi_nettikuva

Kiinnostaako sinua yhdistystoiminta? Onko sinulla näpeissäsi taito järjestää tapahtumia? Hallitsetko talousasiat, nettisivujen päivityksen? Vai onko sinulle kiinnostusta lehden tekemiseen, paloa vaikuttaa monikkoperheiden etuuksiin tai haluaisitko kenties toimia valmentajana, nettivertaisohjaajana tai somenikkarina? Suomen Monikkoperheissä ja monikkoperheyhdistyksissä toimii satoja vapaaehtoisia ympäri Suomea. Vapaaehtoisena voit toimia itseäsi kiinnostavien asioiden parissa, saat arvokasta kokemusta ja taitoja, joita voit hyödyntää esimerkiksi työelämässä.

Suomen Monikkoperheet ry:n vapaaehtoistehtäviä

Suomen Monikkoperheiden vapaaehtoisena voit toimia:

  • Järjestön hallituksessa. Uudet jäsenet hallitukseen valitaan vuosittain syksyllä vuosikokouksessa. Hallituksen jäsenet suunnittelevat järjestön strategian ja suuntalinjat sekä tekevät päätöksiä esimerkiksi järjestön talouteen, hallintoon ja henkilöstöön liittyen. Hallituksella on kokouksia n. 5 kertaa vuodessa.
  • Vaikuttamistyöryhmässä. Työryhmän jäsenenenä pääset toimimaan järjestön valtakunnallisessa, maakunnallisessa ja paikallisessa vaikuttamistyössä. Vaikuttamisen teemoja ovat esim. esteettömyys, kotipalvelu, yhteistyö muiden järjestöjen ja kunnan kanssa. Vaikuttamistyöryhmä kokoontuu (Helsingissä) n. 2-3 kertaa vuodessa. Lisäksi ryhmä pitää yhteyttä sähköpostitse ja suljetussa Facebook-ryhmässä Monikkoperhevaikuttajat.
  • Monikkoperheet-lehden lehtityöryhmässä. Pääset tekemään 4 kertaa vuodessa ilmestyvää lehteä. Tehtäviä on tarjolla niin kirjoittajille, valokuvaajille kuin kuvittajillekin. Lehtityöryhmä kokoontuu n. 2 kertaa vuodessa (Helsingissä).
  • Some-tiimiläisenä. Suomen Monikkoperheiden some-ryhmä on aloittanut toimintansa keväällä 2017. Ryhmä osallistuu järjestön viestinnän toteuttamiseen mm. Facebookissa, Twitterissä ja Youtubessa. Ryhmä kokoontuu (Tampereella) 2-3 kertaa vuodessa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Raisa Ojaluotoon, koordinaattori(a)suomenmonikkoperheet.fi niin kerromme lisää.

Monikkoperheyhdistysten vapaaehtoistehtäviä

17 monikkoperheyhdistystämme toimivat eri puolilla Suomea. Yhdistyksissä voit toimia:

  • Yhdistyksen hallituksessa. Tehtäviä on tarjolla esimerkiksi puheenjohtajalle, sihteerille, jäsenvastaavalle, rahastonhoitajalle, monikkoperhevalmentajille ja tiedotusvastaavalle.
  • Useissa yhdistyksissä toimii myös hallituksen ulkopuolella vapaaehtoisia, jotka esimerkiksi ovat mukana järjestämässä tapahtumia tai ryhmiä monikkoperheille.

Ota yhteyttä lähimpään yhdistykseen ja hakeudu mukaan toimintaan!