Leiritoiminta perheitä tukemassa

Koko perheen viikonloppuleirille (Pohjois-Suomi) haku on alkanut

Kaipaatko tukea arkeen? Kiinnostaisiko perheviikonloppu leiritoiminnan ja yhteisen tekemisen äärellä? Hae viikonloppuleirille!

Leiritoiminta perheitä tukemassa on kuuden järjestön yhteishanke, jossa vuosien 2017-2020 välisenä aikana järjestetään yhdessä 25 perheleiriä tukemaan perheiden hyvinvointia. Hanketta koordinoi Lasten Kesä ry. Hankkeen leirit koostuvat aloitusleireistä sekä teemallisista jatkoleireistä.

Hankkeessa yhdistyy leirielämän ainutlaatuisuus ja arjesta irtautuminen ja perheen tukeminen yhteen uudenlaisella tavalla. Leiriviikonloput mahdollistavat koko perheelle yhteistä aikaa, uusia kokemuksia ja uusia tuttavuuksia.

Leireillä vietetään aikaa yhdessä niin oman perheen, kuin muidenkin perheiden kanssa touhuten perinteisiä leiriasioita. Viikonloppuun mahtuu saunomisen, iltanuotioiden ja ohjelman lisäksi keskusteluja, lepäämistä ja ruokailua. Aikuisille on myös omaa ohjelmaa ja mahdollisuus omatoimiseen liikkumiseen ja jutusteluun, jonka aikana kokeneet leiriohjaajat huolehtivat lapsista. Huom! leireille osallistuu muitakin kuin monikkoperheitä.

Leirillä muodostetaan kannustava ilmapiiri, jossa saa jakaa arjen haasteita, puhua mieltä askarruttavista asioista ja saada muilta vertaistukea. Leirien aikana saa myös lisätietoa hankkeen eri yhteistyöjärjestöjen toiminnasta. Aloitusleirien aikana kerätään toiveita ja ideoita tulevien leirien ohjelmaa ajatellen.

Aloitusleiriltä teemaleirille

Perhe saa ja voi osallistua hankkeen aikana usealle eri leirille aloitusleirin käytyään. Aloitusleireillä on tarkoituksena kartoittaa perheiden tilanteita ja toiveita teemallisia jatkoleirejä ajatellen. Aloitusleirien pohjalta rakennetaan hankkeen muita teemaleirejä ja näille leireille perhe voi osallistua omien aikataulujen ja halujen mukaisesti koko hankkeen ajan. Myös eri kumppanuusjärjestöt ovat mukana jatkoleirien ohjelman sisällöissä. Perheitä opastetaan jatkoleireille hakuun aloitusleirin jälkeen.

Nyt on käynnissä leirihaku syksyn perheleireille Haukiputaalle

Hae viikonloppuleirille Haukiputaalle (30km Oulusta pohjoiseen) Koivuhaan leirikeskukseen. Aloitusleirin ajankohta 24.-26.8.2018 ja saman leiriporukan jatkoleiri 28.-30.9.2018.

Leirikeskuksella majoitutaan sisätiloissa. Koivuhaan leirikeskus on vanha puutalo ja puitteet ovat sen mukaiset. Majoitus järjestetään perheittäin, huoneita on eri kokoisia ja sänkyinä on pääosin kerrossängyt. Wc- ja suihkutilat ovat jaetut. Mikäli puitteet mietityttävät, niin hankekoordinaattorilta voi kysellä tarkemmin. Ohjelmaa viikonloppuina on sisällä ja ulkona.

Mukana viikonlopussa ovat leiriä vetämässä hankkeen koordinaattori Kaisa sekä muita Lasten Kesän kokeneita ohjaajia järjestämässä varsinkin lapsille toimintaa. Viikonlopun aikana on tarjolla kaikille yhteistä ohjelmaa, sekä omaa toimintaa lapsille ja aikuisille. Aikuisilla on viikonlopun aikana myös mahdollisuus omatoimiseen liikkumiseen ja jutusteluun lasten ohjelman aikana.

Aloitusleirien tarkoituksena on tutustua leiritoimintaan ja toisiimme sekä kerätään toiveita ja ideoita tulevien leirien ohjelmaa ajatellen. Syksyn haku poikkeaa hieman hankkeen aiemmista, sillä tarkoituksena on hakea samointein molemmille leireille.

Leireille järjestetään yhteiskuljetus lähikaupungista (Oulu). Hakulomakkeessa kysytään tarkemmin kyydin tarvetta. Lisätietoa kuljetuksista saat leirihankkeen koordinaattorilta, Kaisalta.

Leireille voivat hakea mukaan perheet, jotka kokevat, että leiriviikonloppu ja sen osallistava ohjelma tarjoaisi tukea arkeen. Jokaiselle leirille otetaan mukaan 10-20 perhettä, riippuen perheiden koosta.

Leireille haetaan täyttämällä hakemus. Vahvistetut leiripaikat 19.7. alkaen ja sen jälkeen haku auki niin kauan kuin paikkoja riittää.

Hakemukseen on hyvä avata perheen tilannetta ja tarvetta leirille. Näitä syitä voivat olla niin sosiaaliset, terveydelliset ja taloudelliset syyt.

Täytäthän hakemuksen huolella. Kaikki annetut tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Ilmoittautumisen jälkeen saatte Lasten Kesä ry:ltä vahvistusviestin sähköpostitse. Lasten Kesä Ry lähettää laskut ja leirikirjeen postitse muutama viikko ennen leiriä.

Leirin hinta on 25 euroa/aikuinen, 10 euroa/lapsi. Alle 5-vuotiaat lapset maksutta mukaan. Leirimaksu sisältää ruuat, majoituksen, ohjelman ja vakuutuksen.
Mahdollinen yhteiskuljetus noin 10 euroa/matkustaja. Yhteiskuljetusta koskevat lisätiedustelut kartoitetaan hakulomakkeen lopussa.

Tutustu leirin ohjelmaan.

Huomaathan, että leirille osallistuu myös muita kuin monikkoperheitä.

Leirihankkeesta voit lukea lisää Lasten kesän ry:n nettisivuilta.

Leirillä tavataan!

 

Lisätietoa leireistä, tiedustelut hakuun, leiripaikkoihin ja kuljetuksiin liittyen:

Kaisa Kyrö
Hankekoordinaattori
kaisa.kyro@lastenkesa.fi, P. 050 501 6636

 

Mukana hankkeessa:

Lasten Kesä ry

Pienperheyhdistys ry

Suomen Monikkoperheet ry

Parasta Lapsille ry

Parisuhdekeskus Kataja

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

 

 

Share