Hae viikonloppuleirille 14.6. mennessä

Koko perheen viikonloppuleirille (Virrat, Pukkila) haku on alkanut

Kaipaatko tukea arkeen? Kiinnostaisiko perheviikonloppu leiritoiminnan ja yhteisen tekemisen äärellä? Hae viikonloppuleirille!

Leiritoiminta perheitä tukemassa on kuuden järjestön yhteishanke, jossa vuosien 2017-2020 välisenä aikana järjestetään yhdessä noin 30 perheleiriä tukemaan perheiden hyvinvointia. Hanketta koordinoi Lasten Kesä ry. Hankkeen leirit koostuvat aloitusleireistä sekä teemallisista jatkoleireistä.

Hankkeessa yhdistyy leirielämän ainutlaatuisuus ja arjesta irtautuminen ja perheen tukeminen yhteen uudenlaisella tavalla. Leiriviikonloput mahdollistavat koko perheelle yhteistä aikaa, uusia kokemuksia ja uusia tuttavuuksia.

Leireillä vietetään aikaa yhdessä niin oman perheen, kuin muidenkin perheiden kanssa touhuten perinteisiä leiriasioita. Viikonloppuun mahtuu saunomisen, iltanuotioiden ja ohjelman lisäksi keskusteluja, lepäämistä ja ruokailua. Aikuisille on myös omaa ohjelmaa ja mahdollisuus omatoimiseen liikkumiseen ja jutusteluun, jonka aikana kokeneet leiriohjaajat huolehtivat lapsista. Huom! leireille osallistuu muitakin kuin monikkoperheitä.

Leirillä muodostetaan kannustava ilmapiiri, jossa saa jakaa arjen haasteita, puhua mieltä askarruttavista asioista ja saada muilta vertaistukea. Leirien aikana saa myös lisätietoa hankkeen eri yhteistyöjärjestöjen toiminnasta. Aloitusleirien aikana kerätään toiveita ja ideoita tulevien leirien ohjelmaa ajatellen.

Aloitusleiriltä teemaleirille

Perhe saa ja voi osallistua hankkeen aikana usealle eri leirille aloitusleirin käytyään. Aloitusleireillä on tarkoituksena kartoittaa perheiden tilanteita ja toiveita teemallisia jatkoleirejä ajatellen. Aloitusleirien pohjalta rakennetaan hankkeen muita teemaleirejä ja näille leireille perhe voi osallistua omien aikataulujen ja halujen mukaisesti koko hankkeen ajan. Myös eri kumppanuusjärjestöt ovat mukana jatkoleirien ohjelman sisällöissä. Perheitä opastetaan jatkoleireille hakuun aloitusleirin jälkeen.

Nyt on käynnissä leirihaku hankkeen viimeiselle aloitusleirille Virroille Pukkilan lomakeskukseen 

Hae viikonloppuleirille Virroille Pukkilan lomakeskukseen. Aloitusleirin ajankohta 27.-29.9.2019. Hakuaika päättyy 14.6.2019.

Leirikeskuksella majoitutaan sisätiloissa. Jokaiselle perheelle varataan oma huone.

Mukana viikonlopussa ovat leiriä vetämässä hankkeen koordinaattori Kaisa sekä muita Lasten Kesän kokeneita ohjaajia järjestämässä lapsille omaa toimintaa sekä vastaamassa yhteisestä toiminnasta kaikille. Viikonlopun aikana on tarjolla kaikille yhteistä ohjelmaa, sekä omaa toimintaa lapsille ja aikuisille. Aikuisilla on viikonlopun aikana myös mahdollisuus omatoimiseen liikkumiseen ja jutusteluun lasten ohjelman aikana.

Aloitusleirien tarkoituksena on tutustua leiritoimintaan ja toisiimme sekä kerätään toiveita ja ideoita tulevien leirien ohjelmaa ajatellen.

Leirille järjestetään tarvittaessa yhteiskuljetus ja matka kulkee Helsingistä Tampereen kautta lomakeskukselle. Hakulomakkeessa kysytään tarkemmin kyydin tarvetta. Lisätietoa kuljetuksista saat leirihankkeen koordinaattorilta, Kaisalta.

Leireille voivat hakea mukaan perheet, jotka kokevat, että leiriviikonloppu ja sen osallistava ohjelma tarjoaisi tukea arkeen. Leirille mahtuu mukaan noin 18 perhettä.

Leireille haetaan täyttämällä hakemus. Hakuaika päättyy 14.6.2019. HUOM! tämä on hankkeen viimeinen aloitusleiri, joten nyt kannattaa hakea mukaan. Jatkoleireille pääsee osallistumaan vain ne perheet, jotka ovat käyneet aloitusleirin.

Hakemukseen on hyvä avata perheen tilannetta ja tarvetta leirille. Näitä syitä voivat olla niin sosiaaliset, terveydelliset ja taloudelliset syyt.

Täytäthän hakemuksen huolella. Kaikki annetut tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Ilmoittautumisen jälkeen saatte Lasten Kesä ry:ltä vahvistusviestin sähköpostitse. Lasten Kesä Ry lähettää laskut ja leirikirjeen postitse muutama viikko ennen leiriä.

Leirin hinta on 25 euroa/aikuinen, 10 euroa/lapsi. Alle 5-vuotiaat lapset maksutta mukaan. Lisäksi mahdollinen yhteiskuljetusmaksu matkustavien aikuisten mukaan, hinta vaihtelee lähtöpaikan mukaan. Leirimaksu sisältää ruuat, majoituksen ja ohjelman.

Tutustu leirin ohjelmaan. Hakemukseen ja 27.-29.9.2019 aloitusleirin tarkempiin tietoihin pääset tästä.

Huomaathan, että leirille osallistuu myös muita kuin monikkoperheitä.

Leirihankkeesta voit lukea lisää Lasten kesän ry:n nettisivuilta.

Leirillä tavataan!

Lisätietoa leireistä, tiedustelut hakuun, leiripaikkoihin ja kuljetuksiin liittyen:

Kaisa Kyrö
Hankekoordinaattori
kaisa.kyro@lastenkesa.fi, P. 050 501 6636

Mukana hankkeessa:

Lasten Kesä ry

Pienperheyhdistys ry

Suomen Monikkoperheet ry

Parasta Lapsille ry

Parisuhdekeskus Kataja

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

Share