Suomen Monikkoperheet ry ja Pohjantähti yhteistyöhön

Suomen Monikkoperheet ry ja Pohjantähti yhteistyöhön

Suomen Monikkoperheet ry on aloittanut syksyllä 2015 yhteistyön vakuutusyhtiö Pohjantähden kanssa. Monikkoperheet ja heidän ystävät, tuttavat, kummit, mummot ja vaarit voivat ottaa yhteyttä Pohjantähteen ja pyytää vakuutustarjouksen. Sopimukseen johtavasta yhteydenotosta ohjautuu 40 euroa Suomen Monikkoperheet ry:n toimintaan (vain nettisivujemme Pohjantähti-bannerin tai tämän artikkelin lopussa olevan linkin kautta tullut yhteydenotto ja sopimus).

 

Vakuutuksista turvaa lapsille

Kun ensimmäisessä ultraäänitutkimuksessa käy ilmi, että lapsia on tulossa kaksi tai enemmän tavanomaisen yhden sijaan on se varmasti jonkinlainen shokki vanhemmille. Sanotaan, että tuplamäärä lapsia tuottaa tuplasti onnea. Mutta entäs stressiä?

Useammalle lapselle on hankittava enemmän ihan kaikkea. Tuplarattaat, kahdet talvivaatteet, kaksi syöttötuolia ja sitteriä… lista jatkuu jatkumistaan. Harmi kyllä lisäkäsiä ei saa ostettua lastentarvikeliikkeestä.

Puhumattakaan monikkoraskauden terveydellisistä seikoista. Kaksosraskaudet päätyvät yleensä synnytykseen jo ennen laskettua aikaa, keskimäärin raskausviikolla 36. Koska monikkolapset syntyvät usein pienillä raskausviikoilla, ainakin yhtä lapsista hoidetaan usein tehostetussa hoidossa. Syitä voivat olla mm. keskosuus, hengitysvaikeudet, infektiot tai synnytyskomplikaatiot. Hoitaminen ei ole halpaa, joten vauvavakuutus luonnollisesti kiinnostaa monikkovanhempia.

Vakuutusyhtiö Pohjantähden henkilövakuuttamisen asiantuntija Päivi Wiitamäki vastasi muutamiin yleisimpiin kaksosten ja lasten vakuuttamiseen ylipäätään liittyviin kysymyksiin.

 

Onko vauvavakuutus vaikeampi saada monikkoraskauksissa?

– Pohjantähdessä kaksosraskauksia käsitellään samaan tapaan kuin yhden lapsen raskauksia. Suomessa hoito on nykyisin niin hyvää, että kaksosraskaus ei meillä vaikuta vakuutusten saamiseen.

Miksi tarvitsen vakuutuksen vauvoille, Suomessahan on hyvä julkinen terveydenhoito?

– Kaikki eivät tarvitse. Vakuutus kannattaa ottaa jos haluat sairaus- ja tapaturmatilanteissa itse valita lastesi hoitopaikan ja hoidon ajankohdan. Tämä ei aina ole mahdollista julkisessa terveydenhuollossa.

– Vakuutuksesta saa muutakin kuin hoitoa. Vakuutus korvaa myös lääkkeitä ja lääkevalmisteita, kuten Kelan korvaamia erityismaitovalmisteita. Huoltajaturvasta saat valintasi mukaan 5000 tai 10 000 euron kertakorvauksen, jos lapsellasi todetaan vakava sairaus tai vamma, jonka vuoksi hän tarvitsee erityishoitoa ja huolenpitoa.

Milloin vakuutus kannattaa ottaa?

– Vakuutus kannattaa ottaa heti kun ensimmäinen ultraäänitutkimus on tehty ja raskausviikkoja on yli 17. Vakuutus myönnetään tuolloin äidin terveydentilan perusteella. Syntyvän lapsen vakuutuksen myöntämisen voivat estää esimerkiksi kohonneet verensokeri- tai verenpainearvot ja ennenaikaiset supistukset. Siksi vakuutusta kannattaa hakea heti kun mahdollista, viimeistään raskausviikolla 36.

Kuka voi saada vauvavakuutuksen?

– Vakuutusta hakevan äidin tulee olla 18–45-vuotias. Vakuutus voidaan myöntää äidille, jolla on ennestään enintään 4 lasta.

Miten odotusaikana otettu vakuutus eroaa syntymän jälkeen otetusta?

– Syntyvän lapsen vakuutus myönnetään tai hylätään äidin terveydentilan perusteella. Ennen syntymää otettuun vakuutukseen ei siis koskaan tule rajoitusehtoja. Esimerkiksi kehityksen seuranta, sydänsairaudet tai keuhkosairaudet voidaan rajoittaa vakuutuksesta, jos sen ottaa vasta syntymän jälkeen.

Mitä vauvavakuutus korvaa?

– Tapaturmasta tai sairaudesta aiheutuneet kustannukset, kuten lääkärinpalkkiot, sekä Kela-korvattavat lääkkeet, voiteet ja erityismaitovalmisteet. Vakuutus korvaa myös puheterapiaa.

– Jos vauva joutuu jäämään syntymän yhteydessä sairaalahoitoon, vakuutus korvaa omavastuuajan jälkeisiä sairaalakuluja. Koska monikkolapset syntyvät usein ennenaikaisesti, on sairaalahoito monikkosynnytyksen jälkeen yleistä.

Milloin vakuutuksen voi ottaa syntymän jälkeen?

– Jos vakuutusta ei tule otettua odotusaikana voi lapsivakuutuksen ottaa Pohjantähdessä 7 vuorokauden iästä alkaen. Vakuutus myönnetään tällöin lapsen terveydentilan perusteella ja siihen saattaa tulla rajoitusehtoja.

Entä vanhemmat lapset, joille ei tullut aikanaan otettua vakuutusta, kannattaako sitä enää ottaa?

– Lapsivakuutus kannattaa ottaa isommallekin lapselle, jos haluat sairaus- ja tapaturmatilanteissa itse valita lapsesi hoitopaikan ja hoidon ajankohdan. Tämä ei aina ole mahdollista julkisessa terveydenhuollossa.

– Pohjantähdessä alle 18-vuotiaiden tapaturmavakuutus kattaa myös kilpaurheilun, joten säästät, kun et tarvitse lapsille erillisiä lisenssivakuutuksia. Vuosittainen säästö on harrastusten määrästä riippuen etenkin monilapsisissa perheissä todella tuntuva.

 

Klikkaa tästä yhteydenottolomakkeeseen ja kysy vakuutustarjous!

 

Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö

Share