Suomen Monikkoperheet ry:n uudeksi puheenjohtajaksi Heli Laurila

Suomen Monikkoperheet ry:n vuosikokouksessa 24.11.2018 järjestön puheenjohtajaksi vuosille 2019-2020 on valittu Heli Laurila Lempäälästä. Heli on 2010 syntyneiden kaksostyttöjen äiti. Heli Laurila on ollut Pirkanmaan alueyhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana vuodesta 2011 lähtien ja Suomen Monikkoperheet ry:n hallituksessa vuodesta 2013.

Suomen Monikkoperheet ry painottaa ensi vuonna toiminnassaan monikkoperhevalmennuksen ja vapaaehtoistyön kehittämistä. Suomen Monikkoperheet ry:ssä on mukana kymmeniä vapaaehtoisia, joiden työ on erittäin tärkeää monikkoperheiden hyvinvoinnin kannalta.

-Vapaaehtoistyö ja monikkovalmennus ovat tärkeitä teemoja itselleni. Itseäni henkilökohtaisesti kiinnostaa tuleva kaksivuotiskausi siinä mielessä, että siinä on paljon mielenkiintoisia tapahtumia. On tulossa kahdet isot vaalit: eduskuntavaalit ja maakuntavaalit. Sen lisäksi on tulossa Suomen Monikkoperheet ry:n 25-vuotisjuhlavuosi, Heli Laurila toteaa.

Kuvassa vasemmalla 2019-2020 kaudelle valittu uusi puheenjohtaja Heli Laurila, sekä Helin tieltä vuoden lopussa väistyvä nykyinen puheenjohtaja Piia Luikku.

Monikkoperhevalmennus käynnistyy Kotkassa ja Kajaanissa

Monikkoperhevalmennus on kaksosia, kolmosia tai nelosia odottaville tarkoitettu valmennus, jota toteutetaan eri puolilla Suomea vapaaehtoisten ja ammattilaisten yhteistyöllä. Tulevana vuonna räätälöity monikkoperhevalmennus käynnistetään kahdella uudella paikkakunnalla (Kotka ja Kajaani) nykyisen viidentoista paikkakunnan lisäksi (Katso valmennuspaikkakunnat täältä).

Valmentajien ja muiden alueilla toimivien vapaaehtoisten lisäksi Suomen Monikkoperheet ry:ssä työskentelee kymmeniä vapaaehtoisia, jotka antavat aikaansa tehdäkseen Monikkoperheet-lehteä tai toimiakseen silloin kun monikkoperheiden edunvalvonnassa tarvitaan aktiivista puuttumista epäkohtiin. Heille järjestö haluaa luoda selkeämmät toiminnan puitteet selkeyttämällä vapaaehtoisten rekrytointia, perehdyttämistä, tehtävänkuvia ja tavoitteita.

Rahankeräyskampanja tulee

Uuden puheenjohtajan johdolla käynnistetään myös ensimmäistä kertaa järjestön historiassa rahankeräysluvan alaista varainhankintaa monikkoperheiden hyväksi.

Poliisihallitus on myöntänyt luvan vuodelle 2019. Kampanjan etenemistä voi seurata www.suomenmonikkoperheet.fi -sivustolla ja Suomen Monikkoperheet ry -Facebook-sivulla.

Vuoden 2019 puolella kerättäviä varoja käytetään kaksosten, kolmosten ja nelosten perheiden hyvinvointia edistävään työhön. Varoja tarvitaan heti esimerkiksi vahvemman tuen järjestämiseen vapaaehtoisille monikkoperhevalmentajille.

Uudessa hallituksessa laaja edustus ympäri Suomen

Suomen Monikkoperheet ry:n vuosikokouksessa 24.11. valittiin myös hallituksen kokoonpano seuraavalle vuodelle.

Varsinaiset jäsenet

2019                  Kesäläinen Katja, Turun Seudun Monikkoperheet ry (jatkava)

2019                  Korhonen Maaria, Pohjois-Suomen Monikkoperheet ry (jatkava)

2019                  Lahti Heli, Helsingin Seudun Monikkoperheet ry (jatkava)

2019-2020        Hukka Heidi, Päijät-Hämeen Monikkoperheet ry (valittiin nyt uudelle kaksivuotiskaudelle)

2019-2020        Nyyssönen Riku, Savon Monikkoperheet ry (valittiin nyt uudelle kaksivuotiskaudelle)

2019-2020        Puttonen Karita, Keski-Suomen Monikkoperheet ry (valittiin nyt uudelle kaksivuotiskaudelle)

Varajäsenet

2019                  Kiviranta-Kukkonen Sannamari, Pohjois-Karjalan Monikkoperheet ry (jatkava)

2019                  Pousi-Hietala Jaana, Etelä-Karjalan Monikkoperheet ry (jatkava)

2019                  Anttila Tuula, Kaakon Monikkoperheet ry (jatkava)

2019-2020        Karttunen Teija, Helsingin Seudun Monikkoperheet ry (uusi jäsen)

Lisätietoa:

Puheenjohtaja 1.1.2019 alkaen Heli Laurila
laurilaheli22@gmail.com, p. 044 0292482

Toiminnanjohtaja Ulla Kumpula
toiminnanjohtaja@suomenmonikkoperheet.fi, p. 050 3280 730

www.suomenmonikkoperheet.fi

Suomen Monikkoperheet ry

Suomen Monikkoperheet ry on Suomessa toimivien alueellisten monikkoperheyhdistysten valtakunnallinen kattojärjestö. Järjestö on perustettu vuonna 1995. Toiminnan päätavoitteita ovat kaksos-, kolmos- ja nelosperheistä kertovan tiedon jakaminen, edunvalvonta ja vertaistuki. Järjestön päärahoittaja on Stea / Veikkaus. Suomessa toimii tällä hetkellä vapaaehtoisvoimin 17 alueellista monikkoperheyhdistystä, jotka järjestävät tapahtumia ja toimintaa jäsenistölleen omalla toimialueellaan.

Monikkoperheet

Monikkoperheellä tarkoitetaan perhettä, johon syntyy kerralla kaksi tai sitä useampi lapsi. Suomessa syntyy vuosittain kaksoset noin 750 perheeseen ja kolmoset noin 5-10 perheeseen. Nelosia syntyy harvoin. Kaksosista kolmasosa on perimältään identtisiä.

Mediatiedote myös STT-Infossa.

Share