Leiritoiminnalla voimaa arkeen

Leiritoiminnalla voimaa arkeen

Leiritoiminta perheitä tukemassa on kuuden järjestön yhteishanke, jossa vuosien 2017-2020 välisenä aikana järjestetään yli 20 perheleiriä tukemaan perheiden hyvinvointia. Veikkauksen rahoittamaa hanketta koordinoi Lasten Kesä ry.

 

Suomen Monikkoperheet ry on yksi Lasten Kesä ry:n Leiritoiminta perheitä tukemassa -hankkeen yhteistyökumppaneista. Hankkeen toteuttamissa perheleireissä yhdistyy leirielämän ainutlaatuisuus ja arjesta irtautuminen ja perheen tukeminen yhteen uudenlaisella tavalla. Leiriviikonloput mahdollistavat koko perheelle yhteistä aikaa, uusia kokemuksia ja uusia tuttavuuksia.

Aikuisille myös omaa aikaa

Leireillä vietetään aikaa yhdessä niin oman perheen, kuin muidenkin perheiden kanssa osallistuen monipuoliseen leiritoimintaan. Viikonloppuun mahtuu saunomisen, iltanuotioiden ja ohjelman lisäksi keskusteluja, lepäämistä ja ruokailua. Aikuisille on myös omaa ohjelmaa ja mahdollisuus omatoimiseen liikkumiseen ja jutusteluun, jonka aikana kokeneet leiriohjaajat huolehtivat lapsista. Leireillä muodostetaan kannustava ilmapiiri, jossa voi puhua mieltä askarruttavista asioista, jakaa arjen haasteita ja saada muilta vertaistukea. Leirien aikana saa myös lisätietoa hankkeen eri yhteistyöjärjestöjen toiminnasta.

Aloitusleiriltä teemaleirille

Perheleirejä järjestetään Hämeenlinnassa Hauholla, Virroilla Pukkilan sekä Oulussa Koivuhaan leirikeskuksissa. Hankkeen leirit koostuvat aloitusleireistä sekä teemallisista jatkoleireistä. Perhe saa ja voi osallistua hankkeen aikana omien aikataulujen ja halujen mukaisesti usealle eri leirille aloitusleirin käytyään. Perheitä opastetaan jatkoleireille hakuun aloitusleirin jälkeen. Aloitusleireillä on tarkoituksena kartoittaa perheen tilannetta, tuen tarvetta sekä toiveita tulevien teemallisten jatkoleirien ohjelmaa ajatellen. Myös eri kumppanuusjärjestöt ovat mukana jatkoleirien ohjelman sisällöissä. Tämä leiritoiminta yhdistää asiantuntija-avun, vertaistuen sekä virkistyksen.

Kiinnostuitko? Näin haet!

Leireille voivat hakea mukaan perheet, jotka kokevat, että leiriviikonloppu ja sen osallistava ohjelma tarjoaisi tukea arkeen. Jokaiselle leirille otetaan mukaan 10-20 perhettä.

Leirin hinta on 25 euroa/aikuinen ja 10 euroa/lapsi. Alle 5-vuotiaat lapset maksutta mukaan. Lisäksi perheelle tulee maksettavaksi matkakustannukset leiripaikkakunnalle. Hakulomakkeella kartoitetaan perheiden tarpeita yhteiskuljetuksille leirikeskuspaikkakunnan lähimmiltä juna/bussiasemilta leirikeskukseen. Näistä edestakaisista yhteiskuljetuksista asemalta leirikeskukseen veloitetaan noin 10 euroa/matkustaja.

Leireille haetaan täyttämällä hakemus Lasten Kesä ry:n nettisivuilla.

Hakemukseen on hyvä avata perheen tilannetta ja tarvetta leirille. Näitä syitä voivat olla niin sosiaaliset, terveydelliset ja taloudelliset syyt. Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti. Kaikki annetut tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Mikäli tarvitset apua hakemuksen täyttämiseen, voit olla yhteydessä Lasten Kesä ry:n hankekoordinaattoriin.

Leirille pääsystä ilmoitetaan sähköpostitse. Lasten Kesä ry lähettää laskun ja leirikirjeen muutama viikko ennen leiriä.

Katso seuraavien haettavana olevien leirien hakuajat ja tutustu lisää leiritoimintaan osoitteessa www.lastenkesa.fi/perheleiri-hanke/

Lisätietoa ja tiedustelut leiritoiminnasta:

Hankekoordinaattori Kaisa Kyrö
kaisa.kyro@lastenkesa.fi, p. 050 5016636

www.lastenkesa.fi

 

TEKSTI

Tiina Matala

 

Hankkeen kumppanuusjärjestöt:

Lasten Kesä ry

Pienperheyhdistys ry

Suomen Monikkoperheet ry

Parasta Lapsille ry

Parisuhdekeskus Kataja

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

Share